Illustrere løbetur i naturen

Modelfoto

Fysio Flow træning, har hjulpet Kamilla med at tune ind på kroppen og lytte til det, den fortæller hende, så hun kan reagere hurtigt, på egne behov. Det har givet hende et mentalt overskud.

Da jeg mødte Kamilla på træningsmåtten på Toldbodvej i Svendborg, var hun kort forinden blevet sygemeldt med stress. 

Som så mange andre, havde hun en travlt hverdag, der var fyldt op med at hjælpe – og drage omsorg for andre, og havde helt “glemt” at mærke efter, og lytte til, egne behov.

Kamilla er fysioterapeut og arbejder på klinik. 

Hun er et meget kropsligt menneske og elsker at give den gas, bl.a. via hård træning med høj puls og til høj musik.

Sådan var det før, og sådan er det heldigvis stadig…

Jeg har fået lov til at stille Kamilla nogle nysgerrige spørgsmål, og er du nysgerrig på hendes svar, så læs med og bliv klogere på hvodan Fysio Flow hos Kjellstrøm Fysio har hjulpet Kamilla.

Kamilla, det er hende på billedet her:

Billede af hovedpersonen i teksten

Foto venligst udlånt af Kamilla

Kamilla fortæller:

Inden jeg startede, vidste jeg ikke helt hvad det var, jeg gik ind til. Jeg var i den her stress situation og havde rigtig svært ved at trække vejret, og var også lige blevet sygemeldt. 

Jeg havde hørt godt om Fysio Flow, og snakkede bl.a. med dig Hanne, om at prøve det. 

Og det var bare en mega behagelig måde, at bevæge sig på, for mig. Fordi jeg på det tidspunkt ikke havde det godt med at være hård fysisk aktiv.

Hvad har du fået ud af at deltage i Fysio Flow?

Den største forandring Fysio Flow har gjort for mig, er at jeg er blevet bedre til at lytte til min krop. Jeg lytter på en anden måde, til det min krop fortæller mig, end jeg gjorde førhen. Og vigtigst, jeg tillader at give plads, til den eller de følelser jeg mærker.

Det betyder også, at jeg kan reagere, hvis jeg mærker jeg ikke har passet nok på mig selv, denne uge, eller denne dag. Og så har det hjulpet mig til, at få nemmere ved at trække vejret dybt. 

Og det var jo derfor jeg startede. 

Jeg havde den her følelse af, at brystkassen var låst – at den ikke ville udvide sig – så jeg kunne trække vejret dybt.

Efter en kort tænkepauser siger Kamilla: “Jeg tror jeg kender min krop på en anden måde, nu.”

Egentlig syntes jeg ikke, at der var noget, jeg ikke kunne. Udover at jeg følte mig stiv i kroppen. Jeg manglede “bare” overskud og kontakt til mig selv. 

Det syntes jeg er godt på vej nu. Og vigtigst; jeg har det meget bedre mentalt.

jeg har ikke oplevet den store forandring i form af færre smerter, for jeg havde jo ikke smerter…

… Eller, nu vi sidder og snakker om det, så er jeg ikke så spændt i hoften, som jeg plejede at være. Min højre hofte var meget spændt op og jeg havde den her uro i hoften, som forhindrede mig i at gå langt. Sådan en slags murren, da jeg blev sygemeldt. Den er stadig stram, men den generer mig ikke. Faktisk overhovedet ikke, medmindre jeg virkelig ikke har trukket vejret ordentligt…

Og så har jeg en lettere krop på den måde….

Jeg bruger Fysio Flow træningen meget mentalt, og til at mærke efter i kroppen, hvad der føles godt.

Så sent som i mandags, var jeg, mega træt efter arbejde, og skulle hjem og lave Fysio Flow. Jeg orkede det næste ikke, men efter træningen, så var jeg fuldstændig klar i hovedet. 

Det er som om, der er en tåge der letter.

A-ha oplevelse

Den største a-ha oplevelse, har helt sikkert været, det her med, at jeg ikke behøver, at presse mig til noget, som ikke føles behageligt, bare fordi det skal ligne alle andres bevægelser. Jeg er bare stiv i kroppen, lige nu. Og behøver derfor ikke komme lige så langt ned eller ud i bevægelsen som “naboen”. Det har været nemmere at acceptere, i den måde du træner os på, end jeg har været vant til.

Når jeg f.eks. står ved siden af en deltager der kan nå jorden med flad hånd, og jeg knap nok kan nå knæene (griner) så er det er okay!

Tidligere har jeg nok konkurreret en lille smule, eller var blevet lidt irriteret på mig selv. Det gør jeg ikke mere. Og det er også noget, jeg tager med mig, ud i min hverdag. 

På den måde, har Fysio Flow været en mental rejse for mig. Selvom jeg altid har været et meget kropsligt menneske, så har det med at “lytte til hvad kroppen siger”, været lagt på hylden i mange år. Fysio Flow træningen har ligesom kaldt mig lidt hjem, på en måde.

Fysio Flow privat og professionelt

Privat:

Privat føler jeg  at Fysio Flow, har hjulpet mig til at finde en træningsform, hvor jeg kan acceptere mig selv.

Tidligere har jeg skældt mig selv ud over at; “jeg gider ikke løbe”, eller “det siger mig ikke rigtig noget”. Specielt i perioden op til min stress sygemelding. Da havde jeg nærmest angst for at dyrke hård motion, fordi jeg kunne mærke det ikke var godt for mig. Jeg havde bare svært ved at acceptere det. Nu har jeg fundet en måde, jeg kan bevæge min krop på, som føles behagelig. 

Hvilket faktisk har gjort, at jeg har løbet en tur i dag! Og det har jeg gjort fordi jeg havde lyst til det. Det havde jeg altså ikke for et halvt år siden.

Fysio Flow er også et godt supplement, når jeg gerne vil være lidt mere fysisk aktiv, på den hårde måde. Det giver noget ekstra bevægelighed, og en anden frihed i kroppen.

Og så har det har været skønt at finde ud af, at der er ikke er noget der er rigtigt eller forkert. Det handler helt basalt om bevægelse. Det er noget af det, jeg helt sikkert tager med mig videre. Både i forhold til mig selv, men også professionelt.

Professionelt 

I mit professionelle virke som fysioterapeut, har jeg også taget Fysio Flow til mig. Jeg er tilbage som fysioterapeut på klinik. Og har virkelig fået øjnene op for hvad øvelserne kan. Derfor instruerer jeg glædeligt mine patienter i Fysio Flow øvelser, der hvor det er relevant.

Jeg har også valgt selv at tage Fysio Flow kurset, og er allerede startet. 

…du har virkelig inspireret mig i den retning Hanne, siger Kamilla med et venligt smil.

Jeg har i den grad fået øjnene op for, at det ikke nødvendigvis, er bedst at træne eller behandle en muskel isoleret. Vi er hele mennesker, der påvirkes på mange måder, og en muskel arbejder aldrig alene. 

På den måde tager jeg også Fysio Flow med ud i mit professionelle liv.

Var du bekymret for at starte til Fysio Flow hos Kjellstrøm Fysio?

Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg ikke syntes det var ret fedt at være sammen med andre mennesker, på et hold. 

Jeg er meget social menneske, men var bange for at blive ked af det. Det havde jeg oplevet nogle gange. At jeg var blevet ked af det, når jeg begyndte at bevæge mig ned i kroppen, fordi jeg ligesom var fyldt op.

Men det er okay, at tårerne løber en lille smule når vi træner, fordi du skaber et rum, man kan være i, hvor det er okay! 

Men man skal jo lige opdage det. Det var lidt angstprovokerende, at træde ind i træningslokalet, når man ikke kender de andre, og vide, at det er det, der kan ske.

Førhen havde jeg slået mig selv i hovedet, hvis jeg ikke kunne holde tårerne tilbage. Det gør jeg ikke nu, for jeg ved, at det er en del af mig og det skal have lov til at være der. Accepten at det, gør faktisk også at tårerne sjældent presser på – fordi jeg giver mig selv plads til de følelser jeg har, og bruger dem i stedet, som en kærlig reminder på, at jeg skal huske at lytte til mig selv.

Var der andet du var bekymret for inden du startede?

Jeg var bekymret for om jeg ville miste tålmodigheden. Jeg er en hurtig type… Det kæmper jeg stadigvæk lidt med, altså det med at sætte farten ned. 

Så det er godt du siger det løbende. For det er tydeligt at mærke forskellen, når jeg sætter tempoet ned og faktisk mærker efter hvor strækket er, eller når jeg har “lidt travlt”. Det giver en helt anden ro i hovedet og i kroppen, når tempoet kommer ned.

Hvem mener du kan have gavn af Fysio Flow?

(…Når jeg spørger Kamilla hvem hun syntes kunne have gavn af Fysio Flow, så tager hun selvfølgelig udgangspunkt i sin egen oplevelse, men jeg er heller ikke i tvivl om at det er en fysioterapeut jeg sidder overfor…

Hun kan ikke slippe sin faglighed;-), men jeg er helt enig med hende… 

… så citerer selvfølgelig hendes svar…)

Fysio Flow er godt for alle ;-). 

Og for dig der er stressramt og/eller depressionsramte. Det er det fordi, det er godt at komme ned i kroppen, og mærke kroppen, lytte til den og acceptere det du mærker.

Det er også godt for dig der ønsker, at gøre noget godt for sig selv. Der er noget velvære og ro i Fysio Flow! 

Jeg kan gøre det med halvt lukkede øjne, fordi jeg kender nogle af øvelserne, og kan bare lytte til hvad du siger. 

Så det er ekstremt afstressende, samtidig med at det frigiver endorfiner. Jeg syntes det er virkelig dejligt. 

Og så får man lige lov til at slappe af også.

Der er min opfattelse, at rigtig mange tror, (inklusiv mig selv førhen), at træning er noget der foregår i højt tempo med høj musik og masser af larm. Det behøver det slet ikke at være.

Med den afsluttende bemærkning fra Kamilla, vil jeg gerne sig tak for samtalen.

Jeg syntes Kamilla er en mega sej og modig kvinde, der har fået sat ord på den rejse hun har været igennem.

Kunne du også tænke dig at finde ud af om Fysio Flow hos Kjellstrøm Fysio er noget for dig. Så send mig en besked på

info@kjellstromfysio.dk eller ring til mig på 30708191, så finder vi frem til en prøvetime til dig.

Ved du allerede nu, at Fysio Flow er noget for dig, og vil du sikre dig en plads på et af de næste hold, så hop ind på Fysio Flow siden

og tilmeld dig det hold, som du ønsker at deltage på.

Jeg har både hold med fysisk fremmøde – og online live hold. Så uanset hvor du bor, så har du mulighed for at være med.

Jeg håber vi ses.

Mange hilsner fra

Hanne Kjellstrøm Larsen

Fysioterapeut