Funktionel træningsøvelse
 
Henter data…

Funktionel træning af kropkernen​

Funktionel træning af kropskernen er træning af holdningsmuskler, dvs. de muskler der støtter og bærer dig, i alt hvad du gør, sammen med det vigtige bindevæv.

Dette hold er for dig der gerne vil have en stabil, stærk og bæredygtig krop og kerne – hele livet.

Funktionel træning er effektiv og skånsom træning af hele kroppen, mens der holdes fokus på kropskernen. Herunder bækkenbunden, åndedrættet og dybeste tværgående mavemuskel. Det er intensiv træning, hvor holdning og kropspositionering vægtes højt.

Funktionel træning er styrke- og stabilitetstræning. Vi bruger bl.a. kropsvægt, håndvægte/kettlebells og elastikker som modstand.

Vi kobler balanceudfordringer på og arbejder med bevægeligheden i form af bindevævsmobiliserende øvelser og stræk.

Funktionel træning er for dig der:

 • oplever at bækkenbunden ikke helt gør sit arbejde, som du ønsker det.
 • Dig der bøvler med en træt/øm eller smertefuld lænd.
 • oplever at kroppen aldrig er kommet sig helt igen, efter graviditet og fødsel.
 • Dig der stadig har delte mavemuskler – også mange år efter graviditet/fødsel
Liggende holdningskorrigering før øvelse

Du får

 • Funktionel træning af hele  kroppen, mens der holdes fokus på kernen
 • Undervisning på små hold med maks 6 deltagere
 • Adgang til træningsplatform med videoøvelser
Funktionel træning af kropskernen

Fordelene ved Funktionel træning af kropsstammen

Styrker din kropsbevidsthed

Funktionel træning med fokus på kropskernen foregår i et roligt tempo, med tid til at justere den enkelte øvelse, og holde opmærksomhed på kropsholdning, åndedræt og udførelse. Det bidrager til at styrke din kropsbevidsthed, også udenfor træningsrummet – så du bliver bedre i stand til at opdage og rette ubalancer og spændinger i kroppen.

Øger din smidighed

I træningen arbejder vi bevidst med stræk og bindevævsmobiliserende øvelser og de små hold gør det muligt at korrigere den enkelte, så der ikke kompenseres i øvelserne for eventuel manglende bevægelighed. Det er vigtigt, da smidighed og bevægelighed har stor betydning for kroppens evne til at placere sig i hensigtsmæssige stillinger og bevægelser, der nærer kroppen fremfor at tære på kroppen. 

Forbedrer din bækkenbund

Bækkenbundenen er en holdningsmuskel, derfor integreres bækkenbundens arbejde i stort set alle øvelser.  Vi har fokus på det funktionelle knib.  Arbejder både med forlængelse og forkortelse af bækkenbunden, det bevidste knib, det automatiserede knib og afspænding af bækkenbunden. 

Reduserer stress

Fokus på at lade åndedrættet styre bevægelserne (og ikke omvendt), sætter tempoet i øvelserne ned. De rolige bevægelser og fokus på åndedrættet påvirker ro-hvile delen af dit autonome nervesystem, og kan være med til at nedsætte stress i kroppen.

Skånsom træning

Træningsformens store fokus på holdning og kropspositionering, “opfordrer” din muskler til at arbejde, og passer godt på dine led. Har du smerter eller bevægeindskrænkninger, tilpasses den enkelte øvelse, så den passer til dig.

Kvalitet i øvelsen/bevægelsen vægtes højt, og altid over antal gentagelser, eller hvor langt ned/ud i en øvelser du kan komme.

Træning af hele kroppen

Funktionel træning af kropskernen er helkropstræning. Alle muskler kommer i spil, hvilket giver en dynamisk og velfungerende krop, der kan holde til hverdagens udfordringer.

Uanset om du har lænde-/ryg smerter, nedsat styrke eller funktion af bækkenbunden, om du har; delte mavemuskler, ønsker at blive stærkere, komme tilbage til løb, opnå bedre bevægelighed eller blot ønsker at komme i god form på en klog og skånsom måde, så er “Funktionel træning af kropskernen” et godt valg for dig.

Prøv en klog og bæredygtig træningsform.

Hvad siger tidligere deltagere?

“Jeg føler mig stærkere og godt på vej til at føle mig bedre tilpas kropsligt …

… Jeg havde dagligt ondt i lænden før jeg startede på holdet – det har jeg aldrig mere”

Marianne

“Jeg er blevet mere bevidst om de små ting man kan gøre, så det giver styrke, i stedet for at overbelaste kroppen …

… Jeg er overrasket over, hvordan så mange ” små ” øvelser, kan give den styrke det har gjort på så få uger, og jeg stadig har kunnet mærke fremgang trods vi kun er mødtes 1 gang i ugen.”

Charlotte

 

Kernetræning/coretræning i stående "lunge" position, men udøveren trækker i en elastik, for øget modsatand

Træningsforløb:

Træningsforløbet starter altid ud med øvelser der lærer dig at mærke og aktivere bækkenbunden og bruge åndedrættet som en vigtig medspiller i dette arbejde.

Når du har fået styr på aktiveringen af bækkenbunden, kobles de funktionelle øvelser på i et passende tempo.

Det er IKKE et koncept, men en bevægestrategi. Her er der fokus på nærværet til kroppen – og på at (gen)skabe kontakt til kernens muskler og strukturer.

Der er fokus på at genetablere en rettidig og tilstrækkelig styrke af dybeste mavemuskel, åndedrættet og bækkenbunden, som et samlet system.

Og det gør vi mens vi træner hele kroppen, overførbart til hverdagens bevægelser.

Formålet er at støtte dig til at genfinde tilliden, glæden og kærligheden til kroppen. Via træning der “tvinger” dig til at mærke efter og finde kontakten til kernen og opdage hvordan det hele arbejder sammen i et system, der er afhængigt af hinanden.

Målet er, at du kan træne mindre men klogere og skabe et stærkt fundamentet for en bæredygtig krop – hele livet.

Når først du har en stærk kerne, har du skabt fundamentet, der kan bære og holde til al den aktivitet og bevægelse, der gør dig glad. Du kan slippe den dårlige samvittighed  over ikke at træne nok. Det handler nemlig ikke om hvor meget du træner, men om hvordan du træner.

Find det Funktionel træningshold der passer til dig

Funktionel træning af kropskernen

Tidspunkt

Onsdage kl. 18.15 – 19.30

Indhold

 • 1 x individuel konsultation á 45 min.
 • 8 x hold-lektioner á 75 min
 • Udlevering af træningselastik til hjemmetræning
 • Adgang til træningsplatform med øvelser på video og pdf

Pris

1160,-

Vil du gerne have en stærk, stabil og bæredygtig krop og kerne? Så start rejsen her, med grundmodulet af “Funktionel træning af Kropskernen”.

Du får:

Grundig instruktion i koordinering af åndedræt og bækkenbunden i funktionelle øvelser og bevægelser.

Individuel vejledning i øvelserne.

Undervisning på små hold med maks 6 deltagere.

En træningsform som er effektiv og skånsom, samt øger kvaliteten af den træning du laver i forvejen, eller gerne vil tilbage til. Den øger kvaliteten af dine dagligdagsbevægelser, og  afhjælper gener og smerter i lænd, bækken og kernen.

Når du har deltaget på grundmodulet, er du klar til fortsætter holdet.

Funktionel træning fortsætter

Tidspunkt

Mandage kl. 18.45 – 20.00

Indhold

 • 8 x hold-lektioner á 75 min
 • Udlevering af træningsloop til hjemmetræning
 • Adgang til træningsplatform med øvelser på video og pdf
 • Mulighed for tilkøb af individuel konsultation til halv pris.

Pris

960,-

Fortsætter hold, er for dig, der har været med på grundforløbet, eller MorKropshold.

På dette forløb sætter vi tempoet lidt op og tilføjer lidt mere belastning. Vi arbejder selvfølgelig videre med at have fokus på både kernens arbejde, åndedrættet og overførbarheden til dagligdagen. 

Alt det du lærte på grundforløbet, benyttes, så du kommer tættere på automatisering af kernearbejdet.

Det kontrollerede hop introduceres og pulsen skal op. Ømme lår og balder kan forekomme, idet muskelarbejdet øges, selvfølgelig hele tiden med respekt for at kernearbejdet kan følge med.

Helt generelt, nørder vi videre. Bliver skarpe på at mærke hvornår der arbejdes med passende belastning, så kernen udfordres og bliver stærkere og hvornår vi belaster med større udefra-kommende belastning, end kernen kan klare. Så du lærer at differentierer og mærke, hvornår kernens arbejde “drukner” i kompenserende strategier.

Funktionel power træning

Tidspunkt

Onsdage kl. 17.15 – 18.30

Indhold

 • 8 x hold-lektioner á 75 min
 • Fortsat adgang til træningsplatform med øvelser på video og pdf
 • Mulighed for tilkøb af individuel konsultation til halv pris.

Pris

960,-

Dette hold er for dig der har deltaget på mindst 1 fortsætter forløb (Funktionel træning eller MorKropshold).

Dig der føler dig klar til at sætter større udfordringer på øvelserne.

Har du fortsat delte mavemuskler, er det vigtigt at du har styr på at tænde for kernen/det dybe stabiliserende system, inden og under øvelser, også når belastningen øges. Er du i tvivl, så rådfør dig gerne med din underviser inden du melder dig til.

På dette hold, skal vi have pulsen op, lege videre med hop, afsæt og landing. Udforske hvordan kropskernen arbejder, når vi inddrager slynger (TRX), bolde og selvfølgelig stadig både elastikker og vægte.

Vi har stadig fokus på kernen, bækkenbunden og holdning.

Vi kommer ikke udenom at arbejde med mobilitet. Det bliver ultra vigtigt, at vi har den mobilitet der skal til, for at kunne udføre en øvelse med god kvalitet, når belastningen stiger.

Glæd dig, det bliver både sjovt og godt.

Hvad siger tidligere deltager?

“Er faktisk lidt overrasket over hvor meget nyt jeg har lært som jeg ikke vidste før og at det allerede – på bare 7-8 uger har skabt forbedringer i kroppen.

Kropslige forbedringer i form af mindre gener fra navlebrok, bedre fordøjelse, tror mit bindevæv er blevet lidt stærkere, og slapper mere af i maven. Teknikker til træning, holdningskorrigering. Enorm meget viden!

Ville ønske jeg havde været på sådan et forløb efter fødsler/kejsersnit. Måske jeg kunne have undgået to navlebrok operationer og havde fået viden om forkert træning osv…”

Mette

“Større velvære.”

“Færre smerter. Før havde jeg sværere ved at dyrke min “passion” padel. Da min krop var meget stiv og plaget af gamle skader.

Nu føler jeg at jeg er blevet mere “stabil” og jeg får ikke de samme “riv” i balle og ben som tidligere inden jeg begyndte træningen.”

Ann-Sofie 

“Jeg kan holde på vandet nu, når jeg nyser. Tænker meget over det med at slippe maven og lade den være som den er. Og en undren over hvordan det hele hænger sammen. Det er vildt synes jeg. En anden/bedre kropsbevidsthed. Det har været super godt at være med …

…Har ikke ondt i nakken og lænden på samme måde mere.”

Merete

Henter datoer…