Funktionel træning af kropskernen

Funktionel træning af kropkernen

Funktionel træning af kropskernen er træning af holdningsmuskler, dvs. de muskler der støtter og bærer dig, i alt hvad du gør, sammen med det vigtige bindevæv.

Dette hold er for dig der gerne vil have en stabil, stærk og bæredygtig krop og kerne – hele livet.

Du får

  • Funktionel træning af hele  kroppen, mens der holdes fokus på kernen
  • Individuel konsultation på 30 min.
  • Undervisning på små hold med maks 6 deltagere
  • Adgang til træningsplatform med videoøvelser
Funktionel træning af kropskernen

Se aktuelle og kommende hold 

Henter data…
Problemer? Åbn i nyt vindue

Funktionel træning er effektiv og skånsom træning af hele kroppen, mens der holdes fokus på kropskernen. Herunder bækkenbunden, åndedrættet og dybeste tværgående mavemuskel. Det er intensiv træning, hvor holdning og kropspositionering vægtes højt.

Funktionel træning er styrke- og stabilitetstræning. Vi bruger bl.a. kropsvægt, håndvægte/kettlebells og elastikker som modstand.

Vi kobler balanceudfordringer på og arbejder med bevægeligheden i form af bindevævsmobiliserende øvelser og stræk.

Funktionel træning er for dig der:

  • oplever at bækkenbunden ikke helt gør sit arbejde, som du ønsker det.
  • Dig der bøvler med en træt/øm lænd, der periodisk gør mere ondt.
  • oplever at kroppen aldrig er kommet sig helt igen, efter graviditet og fødsel.
  • Dig der stadig har delte mavemuskler – også mange år efter graviditet/fødsel

Find det Funktionel træningshold der passer til dig

Fordelene ved Funktionel træning af kropsstammen

Styrker din kropsbevidsthed

Funktionel træning med fokus på kropskernen foregår i et roligt tempo, med tid til at justere den enkelte øvelse, og holde opmærksomhed på kropsholdning, åndedræt og udførelse. Det bidrager til at styrke din kropsbevidsthed, også udenfor træningsrummet – så du bliver bedre i stand til at opdage og rette ubalancer og spændinger i kroppen.

Øger din smidighed

I træningen arbejder vi bevidst med stræk og bindevævsmobiliserende øvelser og de små hold gør det muligt at korrigere den enkelte, så der ikke kompenseres i øvelserne for eventuel manglende bevægelighed. Det er vigtigt, da smidighed og bevægelighed har stor betydning for kroppens evne til at placere sig i hensigtsmæssige stillinger og bevægelser, der nærer kroppen fremfor at tære på kroppen. 

Forbedrer din bækkenbund

Bækkenbundenen er en holdningsmuskel, derfor integreres bækkenbundens arbejde i stort set alle øvelser.  Vi har fokus på det funktionelle knib.  Arbejder både med forlængelse og forkortelse af bækkenbunden, det bevidste knib, det automatiserede knib og afspænding af bækkenbunden. 

Reduserer stress

Fokus på at lade åndedrættet styre bevægelserne (og ikke omvendt), sætter tempoet i øvelserne ned. De rolige bevægelser og fokus på åndedrættet påvirker ro-hvile delen af dit autonome nervesystem, og kan være med til at nedsætte stress i kroppen.

Skånsom træning

Træningsformens store fokus på holdning og kropspositionering, “opfordrer” din muskler til at arbejde, og passer godt på dine led. Har du smerter eller bevægeindskrænkninger, tilpasses den enkelte øvelse, så den passer til dig.

Kvalitet i øvelsen/bevægelsen vægtes højt, og altid over antal gentagelser, eller hvor langt ned/ud i en øvelser du kan komme.

Helkropstræning

Funktionel træning af kropskernen er helkropstræning. Alle muskler kommer i spil, hvilket giver en dynamisk og velfungerende krop, der kan holde til hverdagens udfordringer.

Uanset om du har lænde-/ryg smerter, nedsat styrke eller funktion af bækkenbunden, om du har; delte mavemuskler, ønsker at blive stærkere, komme tilbage til løb, opnå bedre bevægelighed eller blot ønsker at komme i god form på en klog og skånsom måde, så er “Funktionel træning af kropskernen” et godt valg for dig.

Giv det en chance, og prøv en klog og bæredygtig træningsform.

Velkommen i klinikken.

Henter data…
Problemer? Åbn i nyt vindue

“Jeg er blevet mere bevidst om de små ting man kan gøre, så det giver styrke, i stedet for at overbelaste kroppen …

… Jeg er overrasket over, hvordan så mange ” små ” øvelser, kan give den styrke det har gjort på så få uger, og jeg stadig har kunnet mærke fremgang trods vi kun er mødtes 1 gang i ugen.”

Charlotte

“Jeg føler mig stærkere og godt på vej til at føle mig bedre tilpas kropsligt …

… Jeg havde dagligt ondt i lænden før jeg startede på holdet – det har jeg aldrig mere”

Marianne

“Jeg kan holde på vandet nu, når jeg nyser. Tænker meget over det med at slippe maven og lade den være som den er. Og en undren over hvordan det hele hænger sammen. Det er vildt synes jeg. En anden/bedre kropsbevidsthed. Det har været super godt at være med …

…Har ikke ondt i nakken og lænden på samme måde mere.”

Merete