Løbetur ved vandet

Smertefri ved hjælp af Fysio Flow træning hos Kjellstrøm Fysio i Svendborg

Du skal her møde Lene

En af mine tidligere deltagere på Fysio Flow træningshold.

Kort før jul 2020 var jeg så heldig at få lov til at besøge hende, og stille hende nogle spørgsmål.

Jeg hoppede fluks på cyklen og satte kurs mod Ollerup.

Lene Buur Jensen

“Jeg har haft vrøvl med mit bækken igennem mange år, og vågnet med smerter hver morgen. Men de smerter er væk nu” fortæller Lene Buur Jensen.

Lene elsker at løbe, og løb er så stor en den del af den hun er, at hun nogen gange har løbet på trods. Det har hun fordi det at løbe er en stor del af hendes identitet, og som hun siger; “min ledegigt skulle ikke have lov til at bestemme om jeg skulle være løber eller ej”.

Lene fortæller:

At vågne uden smerter

Den allerstørste forandring Fysio Flow har gjort for mig, er at jeg ikke vågner med smerter mere. Jeg tror faktisk, at jeg er vågnet uden smerter det sidste 1/2 år.

Og det er faktisk ret vildt, for det var ikke bare små smerter jeg vågnede med. Det var smerter hvor jeg skulle overveje hvordan jeg bevægede mig, i mit bækken. Og dem har jeg haft i mange år. Så det er faktisk ret betydningsfuldt. Det er helt vild lækkert, at slippe for.

Andre fordele

Det med at sove bedre, og ikke vågne med smerter, er bare en del. En anden del, er den tyngdefornemmelse jeg har haft på hele min bagside, en fornemmelsen af at have 5 liter væske, tyngende på bagsiden, når jeg begyndte på mine løbeture. En tyngde og stramhed, som er svær at beskrive. Den fornemmelse er der heller ikke mere. Jeg kan få den hvis jeg overbelaster mig, men ikke på den konstante måde, som jeg oplevede det før, Fysio Flow kom ind i mit liv.

Fravær af smerter

En af de bedste ting ved at have deltaget på Fysio Flow hold, er ikke at have ondt, eller ikke at have ondt i samme grad. Hvilket betyder at jeg har færre begrænsninger i min hverdag og også i forhold til samlivet med min mand og til fysisk udfoldelse generelt. 

Jeg er nærmest blevet smertefri i mit bækken. Tidligere havde jeg en skærende smerte i mit bækken. Ikke en konstant smerte, men jeg kunne sidde med den, og når jeg skulle i gang, så var smerten der, indtil der var kommet en varme og blødhed ind i vævet.

På en skala fra 0-10, (hvor 0 = ingen smerte og 10 = værst tænkelige smerter,) lå jeg på 6-7.

A-ha oplevelsen

Den største a-ha oplevelse jeg har haft i forhold til Fysio Flow, er hvor effektfuldt det er, og hvor sammenhængende kroppen er. Det bliver så tydeligt, hvordan hele kroppen hænger sammen.

Når jeg følger instruktionerne, så mærker jeg fx et diagonalt stræk, fra lillefingeren og helt ud i tæerne. Den kropslige erfaring det giver, minder mig om, at man skal passe virkelig godt på den her krop. Og at den måde vi lever på, er belastende for kroppen. 

Lille investering

Tænk at man med bare en times Fysio Flow om ugen, kan holde smerter nede.

Det smager lidt af yoga

Fysio Flow ligger tæt op af yoga og har mange snitflader til yoga. Men det er bare meget mere skånsomt. 

For mig, som har ledegigt, er det ikke fedt at skulle blive i samme stilling i lang tid. Bevæge-flowet i Fysio Flow er derfor bedre for mig.

Fysio Flow træning har en meget enkelt og meget effektiv tilgang til det at arbejde med kroppen. Samtidig har Fysio Flow noget af den der meditative tilgang som jeg og mange søger i yogaen, med fordybelse, hvor man er på hver sin måtte. Og den afsluttende afspænding.

Yoga-ro
Yogamåtter

Opsummering

Opsummeret, så har Fysio Flow fjernet nogle af de begrænsninger og barrierer jeg havde. Fordi smerter er så enormt trættende.

Før jeg startede til Fysio Flow, var der er mange ting i min hverdag, der var påvirket af smerter, og som begrænsede mig. Ting som jeg ikke lægger mærke til mere. Feks. når jeg skulle rejse mig – efter at have siddet stille, så skulle jeg overveje hvordan jeg bevægede mig. Det er lækkert at det ikke er sådan længere – man glemmer næsten hvordan det var. Det er nemt at vænne sig til ikke at have smerter.

I dag løber jeg 2 x om ugen, uden problemer. Kan padle 15 km. i kajak uden problemer. Sover godt om natten og vågner uden smerter.

Løbesko

Er du interesseret i at starte på et Fysio Flow træningshold, så tryk her, for mere indformation.

Og for mere information om underviseren og tilgangen til bevægelse hos Kjellstrøm Fysio tryk her