Gåtur i naturen

Det vigtigste har været, at slippe af med de dybe murrende smerter.

Inden jeg startede til Fysio Flow, havde jeg fibromyalgismerter – hvis du forestiller dig at have tandpine i hele kroppen – altså dybe murrende smerter i hele kroppen.

Sådan startede samtalen med Kirsten. 

Jeg mødte Kirsten første gang i september 2020. Hun havde været på et højskole ophold, hvor hun blev præsenteret for Fysio Flow træning – blot 15 min., men Kirsten kunne, med det samme mærke, at det var rigtig godt for hende.

Derfor henvendte hun sig, for at komme på et fast hold, en gang om ugen, så hurtigt det kunne lade sig gøre.

Kirsten har i al den tid, jeg har kendt hende, ikke lagt skjul på hvor godt det har været for hende, at starte til Fysio Flow træning. Og nu har hun også sagt ja til at jeg må lave et online interview med hende, ja… online, det er jo det vi gør, i disse Corona tider – vi går online.

Så en dejlig dag, i slutningen af januar, havde vi sat et online-møde op, og der sad vi så med hver vores kop varm drik, og fik en god snak.

Og nu skal du også få lov til at møde Kirsten.

Kirsten Criddle

Foto venligst udlånt af Kirsten Criddle

Kirsten fortæller:

Fysio Flow træning har taget mine smerter i bindevævet. Det har det virkelig. Jeg får heller ikke mere ondt under træningen. Det har virkelig gjort en stor forskel for mine fibromyalgi smerter.

I mange år fik jeg bindevævsmassage, som hjalp mig rigtig godt. Men det har jeg ikke fået siden 2017, hvor “min” fysioterapeut stoppede, og det har jeg virkelig manglet. Jeg har manglet en behandlingsform, som går ind og arbejder med bindevævet. Og det gør Fysio Flow.

Inden jeg startede til Fysio Flow, havde jeg fibromyalgismerter – hvis du forestiller dig, at have tandpine i helle kroppen – sådan nogle dybe murrende smerter i hele kroppen. Og det er altså ikke lige det sjoveste eller rareste at gå rundt med.

Og de er simpelthen væk – jeg ved ikke helt hvad der er sket – men de er i hvertfald forsvundet siger Kirsten, med et lettelses grin. Og fortsætter; Jeg kan kun anbefale det til alle med fibromyalgi, det er som at se lyset igen. Jeg vil ønske at folk med fibromyalgi får øje på det. Det er fantastisk.

Det er sådan med fibromyalgi smerter, at de har det med at blusse op under spidsbelastninger. Men her under den seneste pressede periode, som jeg netop har gennemlevet, blussede smerterne ikke op – fortæller hun, med let overraskelse i stemmen.

Fysio Flow gør en stor forskel, konstaterer hun, med eftertryk.

A-ha oplevelse:

Det var 2. gang jeg skulle afsted til Fysio Flow træning, og jeg havde simpelthen så ondt, og var tæt på at melde fra. Det var kun fordi jeg følte mig forpligtet til at møde op, til noget nyt jeg havde meldt mig til, at jeg tog afsted. Jeg fik også sagt fra inden træningsstart; “jeg ved ikke om jeg kan i dag, for jeg har så ondt”. 

Hvor er jeg glad for at jeg tog afsted den dag, fordi ca. et kvarter – 20 min. inde i træningen, så havde jeg det bare så godt. Og jeg havde det bare så godt da jeg gik hjem. 

Det var en stærk oplevelse – siger Kirsten

At komme og have rigtig, rigtig ondt, og have overvejet at melde fra og kun komme fordi man har ikke bryder om at melde fra, og så opleve at få det så godt. Det var virkelig en stærk oplevelse. 

Det var fantastisk sådan som smerterne pludseligt klingede af.

Fysio Flow 60+
Fysio flow

Overskud:

Det har været en dejlig oplevelse at finde en træningsform, hvor jeg kan træne en time, og hvor jeg ikke bare skal bide tænderne sammen, og tænke, det skal nok blive godt igen.

Det er den her måde vi bevæger os på i Fysio Flow, det er blidt og effektivt og meget mere mig.

Jeg kan også mærke at jeg bliver stærkere. F.eks når jeg går mine ture i terrænet, så oplever jeg, at jeg er blevet mere udholdende. Og jeg får heller ikke de der smerter over lænden mere. Jeg kan også gøre turene længere, uden at få ondt over lænden.

Overvejelser:

Opvarmning før fysio flow

Det er dejligt med det hold der hedder Fysio Flow 60+. Der føler man sig mere ligesindet.

Og så skal man blæse på hvordan man ser ud. Vi har alle noget, hos os selv, vi ikke er så glade for. 

Det skal man bare glemme, og så i stedet gøre noget godt for sig selv. Det er simpelthen guld værd.

Du behøver hverken have fibromyalgi eller noget. Alle der har en presset hverdag, bør stoppe op og sige – jeg har brug for at gøre noget godt for mig selv.

Vi kører lidt rigelig rovdrift på os selv, ikk’ – siger Kirsten. De skulle prøve det – og opleve at få mere overskud bagefter.

“Det er en god vedligeholdelses dosis at give sig selv – kan man godt sige”

 

Og med den sætning vil jeg gerne sige tak for samtalen til Kirsten! Og tak til dig, fordi du læste med.

Mange hilsner fra

Hanne Kjellstrøm Larsen

PS: Har du selv fået lyst til at prøve hvad Fysio Flow er, og hvad det kan gøre for dig, så er du velkommen til at skrive til mig på:

info@kjellstromfysio.dk

så skal jeg gøre hvad jeg kan, for at give dig muligheden for en gratis prøvetime.